Saturday, January 29, 2011

Lördag

Lördag bjöd på sol! Vilken lycka! Även om dagen började med att vara lite småmulen så sprack det upp och blev jättefint som ni ser. Lördagar är nice. Man tar det lungt och tar morgonen i sitt eget tempo. Vi äter långfrukost och läser tidningen.


Lördagar är också den dagen vi åker och veckohandlar. Det är ju inte lika roligt men det är då vi har tid och möjlighet. Nu har vi fått in en bra rutin och hjälps åt så det går relativt smidigt iallfall. Vi brukar ta med alla våra tygkassar från Publix och Walmart som ni ser.
Efter att vi kommit hem och packat upp alla varor så beslöt vi oss för att ta en promenad och njuta av solen. Idag var det dessutom töväder så det droppade här och där. Man kunde höra enstaka fåglar som börjat sjunga och man fick hopp om att det kanske kunde bli vår tids nog.


På våran promenad passerade vi förbi Sytemet vid Skanstull. Ja ni ser den jättelika kön utanför. Helt otroligt! Detta känns garanterat som ett svenskt fenomen. Folket i Sverige går till systemet lördag för att festa till det. När jag behöver gå dit försöker jag välja en vardag och sedan ser vi alltid till att ha lite hemma så att man inte behöver gå dit och handla allt för ofta. Bevare mig för att stå i den här kön.

Vi stannade till och tog en fika. C köpte sig en söt liten semla. Ja det var en liten minisemla. Han tog väl tre tuggor och sedan var den borta. Jag tog mig bara en god kaffe. Vi beslöt oss sedan för att gå på bio och se filmen "Winters Bone". Den handlar om det fattiga folket uppe i Ozark bergen i midwest i USA. Den här filmen har fått superbra kritik och då vi delvis passerat Ozark bergen då vi åkte till Arkansas så ville vi väldigt gärna se filmen och miljöeerna. Jag måste säga att det var en riktigt bra film. Den var välgjord och kändes mycket äkta. De hade lyckades verkligen spegla både miljöeerna och folket mycket väl kändes det som. Jennifer Lawrence spelar otroligt bra.

Winter's Bone Poster


Även om solen hade gått ner då vi begav oss hemåt efter bion så tog jag denna bilden då vi satt på fiket och tog oss en kaffe innan filmen. Solen lös så vackert på kyrktornet. Inte förräns efter att jag hade tagit bilden så såg jag att det faktiskt också låg en moské till höger om kyrkan. Detta var våran lördag som sedan avslutades med en god middag hemma och ytterligare en film "The River runs through it" som är en äldre film men en bra sådan som också utspelar sig i USA fast i Montana.

9 comments:

MrsD said...

Hej Desiree,
Det är liksom mitt i natten här i Alabama och jag är super-trött men har tappat förmågan att somna inatt verkar det som. Förutom det vekar er lördag varit supermysig med semla, promenad, shopping och movies... Det är här härligt att se på dina bilder hemifrån och när du nu börjar höra fågelkvitter är ett gott tecken på att våren faktiskt är på G. Det är som här i Alabama, en månad till sen sker det stora förändringar... Idag har det dock varit 74F och vi har verkligen njutit!

Ang systembolaget, så är det väl ganska dålig planering av de som står där utanför och köar. Men systembolaget är förövrigt något som jag i Sverige inte går in i privat regi. Jag kan tipsa dig om att det utbudet i en butik finner du ingenstans i världen. Om du har ett favoritvin från USA som du inte hittat hemma så kan du gå in och beställa det från Systembolaget och de levererar det. Du kanske måste beställa flera flaskor, men vad gör det om det är ett favoritvin. Sen om du är ute och reser så kan det vara en bättre deal att beställa det från Systembolaget när du kommer hem att att ta med dig det från landet du besökt och det kan vara tom billigare hemma än i ursprungslandet... konstigt nog..

trevlig söndag!

Eleonor said...

Stockholm är himla fint när det är soligt. Det ju inte så soligt under vintern så man uppskattar solen så fort den kommer fram.
Vi har inte smakat spray cheese, jag gillar inte ost alls här. Förutom osten på pizza hut. Haha! Jag saknar gräddost och hushållsost.

Katarina said...

Vilka fina vinterbilder! Jag känner igen dessa kassar,, jag går med motsvarande från Filippinerna ned till min lilla lokala butik, som är Indisk.. Jag letar faktiskt efter en tuff shopping vagn med hjul nu!

Semlan såg god ut och gullig!

Kram

Marianne said...

Haha, ja det där är stora moskén i Stockholm! Där har jag varit, det var där min pappa begravdes. Eller rättare sagt, det var där gudstjänsten inför hans begravning hölls. Det är enda gången jag har deltagit i en muslimsk gudstjänst, jag var uppe på kvinnohyllan och apade efter de andra tjejerna. Det var faktiskt en upplevelse, de tog in mig i sina led som ingenting och guidade mig. Sen har jag så klart sett muslimska gudstjänster, men jag har aldrig förr eller senare deltagit själv.

Visst är det härligt när solen skiner! Det är som om man vaknar ur dvala! Vi var ute och gick i dag, i går var vi båda två så trötta att vi sov halva dagen och vaknade andra halvan innan vi lyckades ta oss ut och åtminstone handla. Jo, Klas var förresten en snabbis på systemet också, men där var inte minsta kö! Skönt att slippa stockholmsköerna.

KRAM!

Desiree said...

Mrs D, ja jag förstår att det måste vara mitt i natten för dig då du skriver det här. Jobbigt när man inte kan sova. Men jag hoppas att du sover dessto bättre imorgon natt istället. Låter underbart med 74 F, såååå skönt! Jag tror också att det kanske hänger med dålig plannering att behöva stå och kööa på det där sättet. Men det kanske mest är unga som ska ut på fest och brukar handla samma dag. Jag håller dock med om att Systemet är riktigt bra. Det var bra tips det där du hade om att beställa via systemet och dessutom är de rejält kunniga och duktiga om man har frågor om något.
Ha en bra dag och en dessto bättre natt imorgon natt.
KRam!

Eleonor, ja Stockholm är sååå vackert då solen lyser. När det är fint är det verkligen fint på så många sätt här. Stockholm är en underbar stad. Man får passa på att njuta av sådana här dagar speciellt under vintern då det inte är så mycket sol.
Kram!

Katarina, tack så mycket. Ha ha vad roligt att du också går runt med samma sort kassar. Hoppas du får tag i en bra shopping vagn.
Ha det bra.
KRam!

Marianne, Det var himla fint med moskéen och kyrkan brevid varandra och deras torn som glänste vackert i eftermiddagssolen. Har den funnits länge då denna moskée?
Ja det är sååå härligt när solen lyser. Skönt att ni slapp köeerna på systemet. Jag tror att det också varierar mycket från system till sytem. Det verkar ofta vara kö om lördagarna här i just Skanstull men vi brukar inte gå på det systemet speciellt ofta.
KRamis!

Annika said...

Vilken otroligt mysig helg ni har haft.
Lördagar är ju bäst!
Roligt att ni har era tygkassar från uS med er så ni hadlar. DE är ju stora iaf så det räcker till!!!
Annars ör ju veckohandlingen det tristaste som finns.
OMG, den kön till sytemet hade jag aldrig ställt mig i. SJUUUKT!!!
Skulle önska att de även hemma kunde sälja lite vin och öl i vanliga affärerna också. Inte så många sorter, men de populäraste kanske...
KRAM!!

photobyjennie said...

Vackra bilder!!

Jag håller med dig, winters bone var gripande och väldigt berörande. Tyckte också om det vackra fotot i filmen.

Hu, den där kön utanför bolaget var sjukt lång! Jag går alltid (som dig) på veckan och köper upp så vi har lite vin etc hemma. Men vi har aldrig köer in på bolaget! Jag brukar gå vid Gullmarsplan el Globen (slakthusområdet).

Vädret den här helgen har varit fantastiskt!! Perfekt för promenader.....Antar att ni prövat promenera till Sickla från er? Den är en av mina favoritpromenader- älskar miljön...man passerar den coola sjöstaden och sedan får man naturen vid Järla sjö på köpet =) En win win situation ;-)

Marianne said...

Den invigdes sommaren 2000. Gamla elverket, tror jag det är.

Kram!

Anna, Fair and True said...

Jag fick också vårkänsla härom dagen!

Men har aldrig sett sådan där lång kö till Systemet, måste vara att de sålde något särskilt??